Salamanderfaddrar – Kyrksjödammen


Hem Forum Faddergrupper Salamanderfaddrar – Kyrksjödammen

Detta ämne innehåller 0 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Grodkollen - 2 år, 7 månader sedan.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1123

  Grodkollen
  Forumledare

  Vill du hjälpa till att hålla koll på Kyrksjödammen under sommaren 2015?

  Ett hundratal djur av arten större vattensalamander har nu förts över till Kyrksjödammen. Under sommaren kommer de vuxna djuren att vistas i dammen för att föröka sig, och av deras yngel skapas en ny population salamandrar i Kyrksjölötens naturreservat. I mitten av juli börjar vi föra tillbaka de vuxna salamandrarna till deras ursprungsmiljö i Olovslundsparken, men under juni och början av juli kommer bevakningen av dammen att vara begränsad.

  Därför behövs frivilliga som kan hjälpa oss att hålla koll på staketet så det snabbt kan lagas om skador uppstår. Allra bäst är om du också kan laga eventuella nya hål med silvertejp.

  Det är inget heltidsarbete det handlar om utan det som efterfrågas här är att man hjälper till och är uppmärksam, till exempel då man ändå är ute på promenad eller motionsrunda.

  Ett antal hinkfällor finns nedgrävda innanför staketet; det är viktigt att dessa hålls stängda, det vill säga att locken ordentligt på plats, och helst dolda med löv och annat, så inga djur fångas av misstag innan vi startar tillbakaflytten. Under flytten kommer de bara att stå öppna vissa nätter.

  Skriv gärna här om du upptäcker något problem med dammen, staketet eller något annat anmärkningsvärt som du vill dela med dig av!

  Tack på förhand!

  • Detta ämne redigerades 2 år, 7 månader sedan av  Grodkollen.
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.